Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Kralendijk - Er worden wegen aangelegd rond de scholen op Bonaire. Als eerste zijn de Brede School Papa Cornes in Noord Salinja, School Strea Briante/School Rayo di Solo in Antriol en Kolegio San Luis Beltran in Rincon aan de beurt.

bonwegen,,We hebben ervoor gekozen om deze wegen als eerste aan te leggen omdat de veiligheid van onze kinderen voorop staat. Dit is een eerste stap die we goed hebben voorbereid, daarom kan het nu snel worden uitgevoerd. En zo gaan we door. We bereiden nu een tweede fase voor”, aldus gedeputeerde James Kroon. Hij is blij dat zijn recente werkbezoek aan Den Haag zo snel duidelijk resultaat oplevert. ,,In ons gesprek met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, benadrukte ik dat de slechte staat van onze wegen gevolgen heeft voor de verkeersveiligheid. Het jaagt ook de bevolking op kosten. De slechte wegen veroorzaken schade aan auto’s. Als we niet snel in actie komen, is het ook schadelijk voor onze economie. Bonaire maakt met al die gaten in de wegen een slechte indruk op toeristen en op mensen die misschien willen investeren. De minister zag meteen dat er snel iets moest gebeuren.”
Het snelle succes is volgens Kroon ook te danken aan de manier waarop het Bestuurscollege ‘zich als collegiaal team presenteert’. ,,Dat heeft Den Haag opgemerkt. Men ziet dat wij positief werken aan de uitvoering van het bestuursakkoord. De aanpak van wegen heeft voorrang binnen het akkoord. De manier waarop wij problemen uit het verleden aanpakken, wekt vertrouwen. Of zoals staatssecretaris Knops regelmatig heeft gezegd: Less for less, more for more. Als wij ons huiswerk goed doen, valt er met Den Haag uitstekend samen te werken. Dat wordt vandaag maar weer eens bewezen.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).