Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - De wachtlijst voor MRI-scans van patiënten op Bonaire is geheel weggewerkt. Het Zorgverzekeringskantoor BES (ZVK) heeft in vier weken tijd 120 patiënten van ziekenhuis Mariadal kunnen helpen, die door het uitvallen van de scan op Aruba op wachtlijst kwamen.

F25BONMRIDe noodoplossing werd gevonden bij Clinica Iberoamérica in Baranquilla (Colombia). Nadat een proef positief was verlopen konden vanaf de derde week van juni patiënten naar Colombia worden gebracht, soms zelfs met twee vluchten per week. Met elke vlucht konden minstens twintig patiënten mee in het Embraer-toestel dat door ZVK werd gecharterd bij de Colombiaanse maatschappij Sarpa.
De verzekerden waren in dertig uur uit en thuis. Het vertrek was om 9.00 uur en de volgende dag om 14.30 uur arriveerden ze weer op Bonaire. Tijdens de vlucht van 1 uur en 40 minuten was een verpleegkundige aanwezig en er vloog ook een ZVK-medewerker mee voor praktische begeleiding.
Er werd overnacht in een volgens ZVK comfortabel hotel naast de kliniek. De MRI-scan werd zo snel mogelijk na aankomst gedaan, waarna in het hotel kon worden gewacht. Er was gratis tv en wifi en er werd gezorgd voor drie maaltijden per dag.
Volgens ZVK zijn de kosten voor de scans in Colombia zelfs lager dan op Aruba. De kwaliteit is goed en de patiënten waren lovend over de verzorging, de veiligheid en het comfort.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.