Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Bij een werkbezoek aan Bonaire International Airport (BIA) constateerde gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe dat het Bestuurscollege (BC) op gepaste afstand staat van het overheidsbedrijf. Dat schrijft de Code corporate governance voor en met de benoeming van een nieuwe Raad van Commissarissen en interim-directeur wordt dat realiteit.

bonbcTjin Asjoe is blij met de benoeming van Jos Hillen tot interim-directeur. Hij kreeg een rondleiding van de op 1 juli aangetreden Hillen en besprak met hem de toekomst van het luchthavenbedrijf. Voor de gedeputeerde is het belangrijk dat Flamingo Airport een spilfunctie heeft bij de ontwikkeling van Bonaire tot Blue Destination. ,,De luchthaven speelt als eerste contactpunt voor de toerist een belangrijke rol.”
BIA heeft nieuw elan onder de nieuwe leiding, aldus Tjin Asjoe. Hij kijkt daarom uit naar een goede samenwerking. Ook bij andere overheids-nv’s hoopt hij snel zo’n nieuwe relatie op te bouwen.
Voor Hillen staan twee dingen voorop bij BIA. Dat zijn goed onderhoud van het vliegveld, wat belangrijk is voor de veiligheid van het luchtvaartverkeer, en duurzaamheid. Ook wil hij nieuwe verbindingen voor Bonaire stimuleren. ,,Veiligheid staat voor ons voorop en daarnaast willen we een aantrekkelijke luchthaven ontwikkelen voor zowel de klanten als de medewerkers.”
Wat betreft de duurzaamheid hoopt Hillen stappen te maken op het gebied van milieu en energieverbruik. Zoals bekend wordt er gewerkt aan uitbreiding van de luchthaven en in de plannen is ook veel aandacht voor duurzaamheid. De directeur wil dit alles afstemmen met het bedrijfsleven en inwoners van Bonaire, plus de bij de luchthaven betrokken organisaties en de Nederlandse ministeries.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).