Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Na het eind van het Bonaire Heineken Jazz Festival in 2014 bleef op Bonaire behoefte aan een goed muziekfestival. Eind september wordt de eerste editie van het Bonaire Beach Festival georganiseerd, een soort ‘reboot’ van het populaire festival.

beachfestivalbonEnkele voormalige bestuursleden, aangevuld met een aantal nieuwe vrijwilligers, hebben begin dit jaar de stichting Bonaire Beach Festival opgericht. Het doel is om Bonaire, los van de incidentele optredens van artiesten, weer een volwaardig festival te bieden met uiteenlopende muziekstijlen.
Afgelopen zaterdag werd het programma bekendgemaakt op een kick-off party bij Coco Beach. Een sterke, gevarieerde line-up is een vereiste voor succes, aldus de organisatie. De vrijdagavond van het festival, 27 september, zal worden geopend door Nederlands populairste coverband The Originals. Zij zullen ook de daarna optredende Tony Sherman begeleiden, die een aantal bekende Stevie Wonder-hits zal zingen.
Daarna is het de beurt aan de leden van Mai Tai, die door hun optreden bij The Ladies of Soul weer helemaal in de schijnwerpers staan. Rond het optreden van Mai Tai zal dj Ferry Maat een speciale Soul Show presenteren. Aansluitend zal niemand minder dan Barry Hay de grootste Golden Earring-hits brengen. De vrijdagavond zal worden afgesloten door de bekende Surinaamse band Trafassi.
Op zaterdag 28 september zal worden gestart met golden oldies-band Back On Track. Vervolgens speelt de Arubaanse zanger Jeon met zijn band. Jeon scoorde vorig jaar met J. Balvin en Anitta nog een dikke hit met Machika. Verder is voor zaterdag Vibenation feat. Junior Tecla vastgelegd. Tecla is bekend van Bob Marley-repertoire, maar hij zal meerdere genres brengen.
Het festival zal op zaterdagavond worden afgesloten met een optreden van de Memphis Maniacs. Misschien wel de populairste festivalband in Nederland. Ze spelen live ‘mash-ups’ van bekende nummers en mengen op die manier diverse stijlen en genres.
Het Bonaire Beach Festival zal gehouden worden op het strand van Coco Beach. Dit sluit aan op het dan op Bonaire georganiseerde Beach Volleyball Tournament, waaraan zestien landen meedoen. En dit is net na de ISCA World Championships 2019 (zeilkampioenschappen sunfish) die ook op Bonaire worden gehouden van 14 tot en met 25 september. Hierdoor zullen er tijdens het festivalweekeinde meer mensen op het eiland dan normaal zijn.
Kaarten voor het festival kosten 60 dollar per avond of 100 dollar voor beide avonden (passe-partout). Er zal ook een beperkt aantal vipkaarten worden verkocht. Deze gaan 125 dollar per avond kosten. Voor het eerst op Bonaire worden in samenwerking met Tibbaa tickets ook online verkocht. De informatie daarvoor is terug bevinden op de Facebookpagina van het festival. Tickets zijn nu al te koop bij Coco Beach.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.