Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Kralendijk - Een vrachtwagenchauffeur die op 11 september 2018 een ernstig verkeersongeval veroorzaakte in de Kaya Korona op Bonaire - waarbij iemand kwam te overlijden en twee kinderen gewond raakten - heeft van het Openbaar Ministerie een tik op de vingers en een proeftijd van een jaar gekregen.

BonaireDe bestuurder verloor de macht over het stuur en reed tegen een aanrijdende auto aan.
Door de verkeerspolitie werd een onderzoek ingesteld. Hieruit is volgens het Openbaar Ministerie (OM) vast komen te staan dat niet kan worden vastgesteld dat de bestuurder vlak voor de aanrijding op zijn smartphone bezig was, zoals in eerste instantie werd vermoed. Wel dat de bestuurder van de vrachtauto ongeveer 45 kilometer per uur heeft gereden, 5 kilometer te hard. Voor deze overschrijding heeft de officier van justitie een corrigerend gesprek gevoerd met de vrachtwagenbestuurder en is aan hem een proeftijd van een jaar opgelegd. Ook is door de officier van justitie een gesprek gevoerd met de moeder en zus van het slachtoffer en ‘de familie kan zich hierin vinden’, aldus het OM.
OM: ,,De vrachtwagens op de smalle en kleine wegen op Bonaire lijken steeds groter en zwaarder te worden. Daarmee wordt op de chauffeurs van vrachtwagens een steeds groter beroep gedaan om zo voorzichtig mogelijk te blijven rijden. De politie zal regelmatiger op de maximumsnelheid gaan controleren.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.