Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Kralendijk - Inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) mogen donderdag 23 mei ook hun stem uitbrengen voor de verkiezingen van het Europees Parlement.

opkomstOp de BES-eilanden zijn in totaal zeven stembureaus, waarvan vijf op Bonaire, een op St. Eustatius en een op Saba. Stemmen kan van 7.30 uur tot 21.00 uur lokale tijd. De verwachting is, dat de opkomst opnieuw mager is. Er is op Saba en Sint Eustatius ook kritiek op de informatiecampagne voor de verkiezingen. Alleen degenen die er moeite voor doen, vinden online informatie. ,,Mensen maken zich meer druk over de aanhoudende droogte die al maanden duurt. En de vele geiten die de boel kaal eten”, aldus een journalist op Saba. Zo meldt The Post Online.
Bij de vorige verkiezingen voor het Europees Parlement in 2014 namen in totaal 1.610 mensen, van de ongeveer 25.000 bewoners van de BES-eilanden, de moeite te gaan stemmen. Alle inwoners mogen er stemmen. Dat geldt niet voor de bewoners op Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Daar konden Nederlanders zich ruim voor de verkiezingen aanmelden voor een zogenaamde briefstem. Die moet zijn ingeleverd als de Nederlandse stembussen sluiten. Het totaalaantal mensen dat dit daadwerkelijk heeft gedaan, ligt onder de 2.000. Op deze drie eilanden wonen bij elkaar meer dan 300.000 mensen.
De Bonairiaanse politicus Clark Abraham zegt hierover: ,,De verkiezingen leven hier niet echt. Alhoewel de verkiezingscampagne van Samira Rafaela, de nummer 3 op de kandidatenlijst van D66, daar wel enige verandering in heeft gebracht.”
Rafaela bezocht van 5 mei tot en met 11 mei Aruba, Curaçao en Bonaire in het kader van de Europese parlementsverkiezingen en kreeg veel aandacht in de lokale media.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).