Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Het Washington Slagbaai National Park op Bonaire bestaat een halve eeuw. Alle reden dus om een feestje te vieren.

slagbaai Dat gebeurde afgelopen week met een bijzondere bijeenkomst waarbij George ‘Kultura’ Thodé, chief ranger, in het zonnetje werd gezet.
Al bijna vier decennia is Thodé verbonden aan het park - en omgekeerd. Het park, in het noordwesten van het eiland, werd in 1969 ingesteld en beslaat 55 vierkante kilometer. Daarmee is het dit grootste Nationaal Park van Caribisch Nederland.
Slagbaai aan de kust is een natuurlijke inham en een verbastering van het oud-Nederlandse woord ‘Slachtbaai’. Vroeger werden hier geiten geslacht en vervolgens gezout om naar Curaçao te worden verscheept. Later werd er ook zout hiervandaan geëxporteerd.
Het bijzondere park was het eerste in zijn soort van de voormalige Nederlandse Antillen. De Stichting Nationale Parken Bonaire (Stinapa Bonaire), een non-gouvernementele organisatie, is verantwoordelijk voor het beheer.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).