Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Kinderen van de naschoolse opvang krijgen van de stichting REHM lessen in creatieve vaardigheden. Bij museum Terramar is onlangs in dit kader een evenement georganiseerd voor een groep kinderen met een gastkunstenaar.

bonkids2Onder leiding van Inez Schenk maakten de kinderen een schilderij van een lokaal dier. De gemaakte werken worden twee weken lang tentoongesteld als onderdeel van de expositie Folklor Komptemporanéo, die op 27 april werd geopend. Dit moet de jeugd erkenning en geloof in de eigen capaciteiten geven, zegt de organisatie.
Los van het stimuleren van creativiteit is het doel van REHM ook om de kinderen op een speelse en ontspannen manier te laten kennismaken met het museum en meer te leren over de eigen afkomst. Met een educatieve speurtocht door het Terramar Museum werden ze gestimuleerd om meer over de tentoonstelling verder te onderzoeken.
Bij het project voor de schilderijen waren negen kinderen van 4 tot 10 jaar betrokken. Zij kregen begeleiding van REHM en twee stagiairs. De aanwijzingen en opmerkingen van Schenk werden in het Papiaments vertaald. De middag duurde wat lang voor de jonge kinderen, namelijk drie uur. Dat zal bij toekomstige evenementen korter zijn, belooft REHM. Ook zal de volgende speurtocht iets eenvoudiger worden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.