Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Nog maar kortgeleden was ze een nieuweling in de politiek en werd ze plotseling gedeputeerde. In die periode heeft Nina den Heyer indruk gemaakt op Bonaire. Dat blijkt uit de verkiezingsuitslag van afgelopen woensdag. Ze was de grote stemmentrekker voor de MPB.

denheyerbonDen Heyer, nummer twee op de kandidatenlijst van MPB, kreeg de meeste stemmen. Ze versloeg met 1.082 voorkeurstemmen ruimschoots partijleider en lijsttrekker Elvis Tjin Asjoe, die 629 stemmen kreeg. Mede daardoor was de MPB-leider niet de populairste lijsttrekker. Clark Abraham (PDB) kreeg 874 stemmen en James Kroon (UPB) 786.
Voor de MPB komen ook Hennyson Thielman en Daisy Coffie in de Eilandsraad. Zij stonden op 3 en 4 op de kandidatenlijst en kregen respectievelijk 291 en 236 stemmen.
Net als de partij als geheel, kreeg FSP-leider Robby Beukenboom opvallend weinig stemmen. Met 157 stemmen moet hij zich afvragen of hij als politieke veteraan verkeerde beslissingen heeft genomen de afgelopen vier jaar. Op zijn lijst was gedeputeerde Edsel Cecilia (nummer 3) nog redelijk populair met 81 stemmen, meer dan nummer 2 en huidig Eilandsraadslid Marugia Janga.
Bij de PDB was na Abraham nummer 5 op de lijst, Benito Dirksz, de grootste stemmentrekker (231), gevolgd door oud-gedeputeerde Rolanda Hellburg-Makaai (174). Overigens komt Dirksz hiermee tekort om automatisch in de Eilandsraad gekozen te worden. Nummer 3 Dany Crestian zal de derde plek voor de PDB aangeboden krijgen, hij kreeg 156 stemmen. Lijstduwer Michael Pietersz kreeg 124 voorkeurstemmen.
Voor de UPB komt naast James Kroon Esther Bernabela in de Eilandsraad. Zij kreeg 171 stemmen. Bernabela was in de afgelopen raadsperiode een tijd lang onafhankelijk en werkte samen met de MPB in een coalitie tot zij zich ook daar weer van afscheidde en uiteindelijk terugkeerde bij de UPB.
Bij de overige partijen zijn geen opvallende uitslagen. Of het moet zijn dat nummer 2 op de lijst van Era Nobo meer stemmen kreeg dan lijsttrekker Kevin Thodé (128 tegen 103). Maar Eric Soleana is het gezicht van de partij, zodat dit geen verbazing wekt.
Bij de uitslagen voor het Kiescollege zijn de verhoudingen min of meer hetzelfde tussen de drie deelnemende partijen MPB, PDB en UPB. Nina den Heyer bleef PDB-lijsttrekker Clark Abraham net voor met 1.262 tegen 1.248 stemmen. MPB-lijsttrekker Elvis Tjin Asjoe haalde 889 stemmen en UPB-leider James Kroon kreeg 704 stemmen, wat minder is dan die hij voor de Eilandsraad kreeg.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).