Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft op de ministeriële conferentie van de landen en gebieden overzee (LGO) van de Europese Unie (EU) namens Bonaire een programma ondertekend voor duurzame energie en biodiversiteit in zee.

biodiversiteit Het EU-programma heet voluit ‘Resilience, Sustainable Energy and Marine Biodiversity’ of ReSEMBiD.
Het programma is bedoeld als bijdrage aan de sociale, economische en ecologische ontwikkeling van de LGO’s in het Caribisch gebied. Het past goed bij de visie van Bonaire voor een blauwe economie door oplossingen te zoeken voor de gevolgen van klimaatverandering.
Bonaire zal in ReSEMBiD samenwerken met het consultancybureau Expertise France. Het eiland zal alle administratieve data, en ook de technologie en logistiek leveren om de doelen van ReSEMBiD te halen.
,,Het biedt ons eiland de mogelijkheid om verder te gaan met de economische ontwikkeling waarbij we terdege rekening houden met de natuur en het milieu”, aldus Rijna. Terug op Bonaire zal hij de betrokken instanties informeren over de vereisten voor samenwerking met Expertise France om de doelen te realiseren.
De ministeriële conferentie op Tahiti werd gisteren afgesloten. De gezaghebber ontmoette er onder andere Édouard Fritch, de huidige president van het eiland, die voorzitter is van de Octa, de vereniging van LGO’s. Curaçao gaat die positie binnenkort overnemen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).