Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Twee medewerkers van FXDC Post zijn op Bonaire aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Zij hebben hun functie bij het postkantoor misbruikt voor het versturen van de verdovende middelen, denkt justitie. Hiervoor werden onder andere enveloppen gebruikt van de Belastingdienst Caribisch Nederland.

bonaireDe 35-jarige T.G.K. en 25-jarige M.F.A.B zijn woensdag opgepakt bij twee invallen door de politie na een onderzoek in samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en de Koninklijke Marechaussee. Er werd in het onderzoek vijf kilo cocaïne in beslag genomen die klaar stond voor verzending naar Nederland. De drugs zijn later vernietigd.
Het onderzoek naar de drugssmokkel gaat nog door. Onderzocht wordt nog waar de drugs vandaan kwamen en hoe de verzenders aan de enveloppen van de Belastingdienst zijn gekomen. Meer aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.
De verzending van drugs in officiële enveloppen lijkt opmerkelijk, maar komt vaker voor. De NOS berichtte twee weken geleden nog over een bedrijf dat enveloppen retour kreeg waarin drugs zaten. Die waren niet door het bedrijf verstuurd, maar kennelijk door de verzenders nagemaakt. Er waren kleine verschillen met de echte enveloppen. Volgens de NOS gaat het waarschijnlijk om drugs die op het zogenoemde ‘dark web’ zijn gekocht, websites die niet op een normale manier zijn te vinden.
Of hiervan op Bonaire ook sprake is, is niet bekend. De directie van FXDC laat deze krant desgevraagd weten mee te werken met het onderzoek van de autoriteiten. Maar verder commentaar kan FXDC niet geven.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).