Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Venezolanen op Bonaire hebben afgelopen zaterdag gehoor gegeven aan de oproep van interim-president Juan Guaidó om te demonstreren voor vrijheid en democratie in Venezuela.

bonconsulaatDe vereniging van Venezolanen op Bonaire Venex organiseerde een protestmars door Playa, waarbij ook nadrukkelijk werd gedemonstreerd bij het Venezolaanse consulaat aan de boulevard.
Volgens Venex werd in meer dan 180 landen met demonstraties steun uitgesproken voor de oppositie in Venezuela, wat de organisatie een historisch moment noemt. Dankzij de internationale druk is een grote stap gezet in de richting van democratie doordat het Europees Parlement en ruim twintig Europese landen Guaidó hebben erkend, zegt voorzitter Justino Bravo Moreno. Daarmee wordt een wereldwijd blok gevormd tegen ‘de dictatuur van Nicolás Maduro’.
De Venezolaanse gemeenschap van Bonaire is dankbaar dat Nederland zich ook achter de interim-president heeft geschaard en dat wordt opgeroepen tot vrije en eerlijke verkiezingen. Ook de plannen voor humanitaire hulp aan Venezuela worden gewaardeerd. Venex zegt binnenkort activiteiten te gaan organiseren voor het inzamelen van medicijnen en voedsel om naar het thuisland te sturen. De organisatie hoopt dat de overheid, het bedrijfsleven en ngo’s daaraan mee zullen werken.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).