Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Na een handboek voor het telen van groenten in een eigen kas is er nu ook een basisboek groenten en fruit op Bonaire.

groententelenHet boek is ontwikkeld door POP Bonaire en het eerste exemplaar is onlangs uitgereikt aan Nolly Oleana, hoofd Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij RCN.
Met veel foto’s wordt de lezer uit de doeken gedaan hoe je zelf verse spinazie, okra, papaja en andere producten kunt telen in de tuin. Stap voor stap wordt de aanleg van de groentetuin, de verzorging en de oogst uitgelegd. Het boek is gebaseerd op de workshops van Rocky Emers voor volwassenen en Edshel Martha voor jongeren.
De officiële presentatie was bij school Strea Briante. De hoofden van de scholen op Bonaire hebben boeken gekregen, zodat ze die kunnen gebruiken voor hun schooltuinen. In de boekhandel kost het (Papiamentstalige) boek 12,50 dollar. De digitale versie in het Papiaments, Nederlands en Engels is gratis te downloaden bij Dutch Caribbean Biodiversity Database.
www.dcbd.nl


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.