Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Na een handboek voor het telen van groenten in een eigen kas is er nu ook een basisboek groenten en fruit op Bonaire.

groententelenHet boek is ontwikkeld door POP Bonaire en het eerste exemplaar is onlangs uitgereikt aan Nolly Oleana, hoofd Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij RCN.
Met veel foto’s wordt de lezer uit de doeken gedaan hoe je zelf verse spinazie, okra, papaja en andere producten kunt telen in de tuin. Stap voor stap wordt de aanleg van de groentetuin, de verzorging en de oogst uitgelegd. Het boek is gebaseerd op de workshops van Rocky Emers voor volwassenen en Edshel Martha voor jongeren.
De officiële presentatie was bij school Strea Briante. De hoofden van de scholen op Bonaire hebben boeken gekregen, zodat ze die kunnen gebruiken voor hun schooltuinen. In de boekhandel kost het (Papiamentstalige) boek 12,50 dollar. De digitale versie in het Papiaments, Nederlands en Engels is gratis te downloaden bij Dutch Caribbean Biodiversity Database.
www.dcbd.nl


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).