Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Het Wereldnatuurfonds (WNF) is op Bonaire geen onbekende. De organisatie speelde onder andere een rol bij de oprichting van het onderwaternatuurpark en de aankoop van Klein Bonaire.

bonwnfOnlangs was directeur Kirsten Schuijt van de Nederlandse afdeling op Bonaire voor de viering van het 40-jarig jubileum van het park en het 50-jarig bestaan van Stinapa. Bij de kennismaking met gezaghebber Edison Rijna benadrukte Schuijt Bonaire te willen blijven ondersteunen met de kennis en ervaring van het WNF.
Rijna verwelkomt alle hulp en wil samen met het WNF werken aan een natuur- en milieutop op Bonaire. Het WNF zet zich onder andere in voor behoud van de koraalriffen, die op Bonaire in vergelijking met andere gebieden in de wereld nog in goede staat zijn. ,,Het koraal staat echter onder grote druk van cruise- en duiktoerisme en andere factoren zoals opwarming van de zee en vervuiling door afvalwater.”
Het gezamenlijke belang voor WNF en Bonaire is dat koraal voor Bonaire een belangrijke inkomstenbron is. Behoud is dus ook voor het eiland belangrijk. Het WNF kan daarbij van groot belang zijn met een wereldwijd netwerk en vestigingen op meer dan honderd plaatsen waar wordt samengewerkt met lokale partijen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).