Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Het lijkt erop dat de consument op Bonaire prijsbewuster wordt. Dat is de voorzichtige conclusie van de consumentenorganisaties uit de jongste prijsvergelijker.

unkobonDe reden voor die conclusie is dat bij het onderzoek in december bleek dat de goedkopere merken vaker uitverkocht waren.
In het algemeen waren er in december weinig prijsveranderingen ten opzichte van november, zeggen Unkobon en Fundashon Tienda pa Konsumido Bonaire, die het onderzoek maandelijks uitvoeren bij vijftien supermarkten. Ze wijzen er wel op dat als een goedkoop merk is uitverkocht, een supermarkt duurder wordt in het onderzoek, omdat de prijswaarnemers dan een duurder merk moeten registreren. De opzet is namelijk dat van elk product het goedkoopste aanwezige merk wordt meegenomen.
Enkele supermarkten die in november duurder waren geworden zijn in december weer goedkoper door prijsverlagingen. In december werd een opvallende verandering waargenomen bij supermarkt Rincon City. Die stijgt op de ranglijst van negen naar vijf, waarbij de goedkoopste supermarkt bovenaan staat. Volgens de onderzoekers heeft Rincon City het inkoopbeleid aangescherpt door meer goedkopere alternatieven voor de A-merken in het assortiment op te nemen.
De top van de ranglijst verandert niet. Warehouse is nog steeds de goedkoopste supermarkt op Bonaire, op ruime afstand gevolgd door Karibe Nobo en Jia Xing. Ook bij de duurste winkels verandert er niets. Zhung Kong is de duurste, gevolgd door New World en Beyond Minimarket. Wat de consumentenorganisaties wel opvalt is dat in de onderzoeken sinds augustus Lucky Supermarket langzaam opschuift naar de duurdere winkels.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).