Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
The Bottom - Het herstel van woningen op Saba is bijna voltooid. Bijna honderd inwoners, maar ook vier kerken en vier hotels hebben financiële hulp gekregen om de schade te herstellen van de orkanen van 2017. Dat meldt het Openbaar Lichaam Saba.

Sabahuis2Nieuwe verzoeken voor hulp worden niet meer aangenomen en enkele projecten zijn nog in uitvoering. In totaal is er 3,7 miljoen dollar toegewezen. Ongeveer de helft van de ontvangers van het geld, dat beschikbaar is gesteld door de Nederlandse regering, kreeg materialen vergoed om zelf hun huis te repareren, de rest kreeg ook hulp bij de uitvoering. Voor dertien mensen werd ook schade in huis hersteld.
Ook de lokale overheid heeft geld gekregen voor het herstel van acht gebouwen. Voor scholen was er een apart fonds. Om op de kosten te besparen zijn er grote bestellingen tegelijk geplaatst. De levering werd vertraagd door de schade op andere eilanden en in Florida.
Vier gebouwen waren in zo’n slechte staat dat ze zijn afgebroken. Bewoners die hun huis uit moesten na de orkanen kregen een vergoeding voor de huur van een andere woning. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2019 alle reparaties zijn voltooid.
Bij de herbouw is gelet op verstevigingen om toekomstige orkanen beter te kunnen doorstaan. Zo zijn daken met beton versterkt en er zijn veilige ruimtes in de huizen gebouwd. Dat betekende dat het werk iets langer duurde, maar orkaanbestendigheid heeft voorrang voor het eilandsbestuur.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.