Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) is boos over de motie van afkeuring die gisteravond door de oppositiepartijen Union Patriotico Boneriano (UPB) en de Partido Democratico Boneriano (PDB) werden aangenomen tegen gedeputeerde van Financiën, Joselito Statia. Volgens PDB en UPB was de afwezigheid van Statia bij de eilandsraadsvergadering die zou gaan over de financiering van de investering in het wegennet onbehoorlijk en onverantwoord. Volgens MPB-leider Elvis Tjin-Asjoe is de oppositie bezig met infantiele spelletjes in plaats van met het voeren van serieuze oppositie. ,,De heer Statia was met een goede reden afwezig, namelijk omdat hij in Nederland en Brussel bezig is met besprekingen over financiering van onder andere dit project”, aldus Tjin-Asjoe. ,,De moties van de oppositie zijn totaal overbodig. Er is door de Eilandsraad al een motie aangenomen die het Bestuurscollege oproept werk te maken van een investering in onze infrastructuur binnen de 100 dagen”, aldus Tjin-Asjoe. De leider van de blauwe partij zegt dat de coalitie van MPB-Raphaela-Bernabela serieus aan het werk is en haar toezeggingen na zal komen. Volgens Tjin-Asjoe heeft de nieuwe coalitie al meer werk verricht dan de oude coalitie van UPB en PDB. ,,Dit is ook precies de reden waarom ze vandaag de dag geen meerderheid meer hebben in de Eilandsraad”, aldus Tjin-Asjoe. De oppositie zag gisteren haar kans schoon om twee moties aangenomen te krijgen in de Eilandsraad, omdat zij op een geven moment de meerderheid vertegenwoordigde, door de afwezigheid van Eilandsraadsleden die de coalitie MPB-Raphaela-Bernabela steunen. De oppositie bracht twee moties in stemming, namelijk een motie van afkeuring tegen gedeputeerde Statia en een motie waarin de coalitie wordt opgeroepen financiering te zoeken voor de investering in de infrastructuur.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.