Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Net voor het lange paasweekeinde is enige ophef ontstaan over het bezoek van het cruiseschip Riviera van Royal Caribbean. Aan boord van het schip zouden zich diverse geïnfecteerden bevinden met het zogenaamde norwalkvirus, ook wel aangeduid als norovirus.
Het virus leidt tot onmiddellijke en heftige buikklachten, waaronder braken en diarree. Eerder verbood Aruba het cruiseschip in de haven van het eiland af te meren. Op Bonaire is na intern overleg met deskundigen echter besloten het cruiseschip, met inachtneming van diverse voorzorgsmaatregelen, toch gewoon binnen te laten lopen. Gezaghebber Edison Rijna gaf, bijgestaan door onder andere de havenmeester en de gezondheidsdienst, een persconferentie om uitleg te geven over de gang van zaken en de genomen beslissingen omtrent het cruiseschip.
Volgens de gezaghebber waren aan boord van het cruiseschip in totaal 81 passagiers die besmet waren met het virus, waarvan sommigen alweer aan de betere hand waren. Het ging hierbij om 3 bemanningsleden en 78 passagiers die de ziekte hadden opgelopen aan boord van het schip. De maatregelen die zijn getroffen hadden onder andere betrekking op het moeten desinfecteren van de handen voordat passagiers van boord mochten.
Het schip is zonder noemenswaardige problemen na het bezoek aan de haven van Kralendijk weer vertrokken. Passagiers en de bemanning van het cruiseschip leken de rustige en flexibele houding van Bonaire wel op prijs te kunnen stellen.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).