Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk- Het Koninklijke Nederlandse Meteorologisch Instituut (KNMI) verzorgt met ingang van 11 januari ook het dagelijkse weerbericht voor de BES-eilanden. Voorheen waren de eilanden nog afhankelijk van de dienstverlening van de Meteo op Curaçao. Het versturen van een dagelijks weerbericht wordt nu dus door de KNMI overgenomen. De vraag is of de voorspellingen van het KNMI op 8.000 meter afstand accurater zullen zijn dan die van de Meteo op Curaçao. Volgens het KNMI werd er door velen gevraagd om weersvoorspellingen door de Nederlandse weerkundigen en zal de dienstverlening op korte termijn ook nog worden uitgebreid met het versturen van waarschuwingen in geval van storm of andere klimatologische omstandigheden die extra aandacht vragen, aldus Jeroen Dooijenburgh. Overigens kan ook de website van het KNMI, www.knmidc.org worden geraadpleegd voor uitgebreide weersinformatie over de BES-eilanden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.