Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk- Het Koninklijke Nederlandse Meteorologisch Instituut (KNMI) verzorgt met ingang van 11 januari ook het dagelijkse weerbericht voor de BES-eilanden. Voorheen waren de eilanden nog afhankelijk van de dienstverlening van de Meteo op Curaçao. Het versturen van een dagelijks weerbericht wordt nu dus door de KNMI overgenomen. De vraag is of de voorspellingen van het KNMI op 8.000 meter afstand accurater zullen zijn dan die van de Meteo op Curaçao. Volgens het KNMI werd er door velen gevraagd om weersvoorspellingen door de Nederlandse weerkundigen en zal de dienstverlening op korte termijn ook nog worden uitgebreid met het versturen van waarschuwingen in geval van storm of andere klimatologische omstandigheden die extra aandacht vragen, aldus Jeroen Dooijenburgh. Overigens kan ook de website van het KNMI, www.knmidc.org worden geraadpleegd voor uitgebreide weersinformatie over de BES-eilanden.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).