Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Stichting Hart voor Bonaire (HvB) luidde dit weekend de hartweek in met het in samenwerking met Fundashon Mariadal georganiseerde symposium over de relatie tussen voeding en hart- en vaatziekten op zaterdagochtend en de triatlon op zondagmiddag.
De hartweek duurt tot en met aanstaande vrijdag. Het symposium afgelopen zaterdag kon rekenen op grote interesse vanuit de medisch professionele hoek. Zo waren er cardiologen uit Curaçao, Nederland, Aruba en Bonaire, onder wie ook de dagvoorzitter prof. dr. Henk ter Keurs, cardioloog en cardiofysioloog, die het symposium afsloot met een presentatie over hoe de hartspier op celniveau functioneert en welke gebieden aandacht behoeven bij hartfalen.De grote publiekstrekker was echter de 1/8 triatlon. 120 Deelnemers testten hun conditie door 500 meter te zwemmen en/of 20 kilometer te fietsen en/of 5 kilometer hard te lopen. Van de 120 deelnemers was de jongste deelnemer 13 jaar en de oudste de 73-jarige Ter Keurs zelf die het onderdeel fietsen op zich had genomen. Voorzitter Robert van Dongen was zeer tevreden. ,,Alles is goed gegaan en de animo en het enthousiasme waren enorm. Volgend jaar weer!”
Het evenement bracht zo’n 35 vrijwilligers op de been die de deelnemers overal ter zijde stonden. Ook de Bonairiaanse motorclub Iron Order deed mee en begeleidde groepjes fietsers op de motor voor het geval ze assistentie nodig hadden.
Op het strand bij Plaza Resort, de start en de finish, werden de deelnemers aangemoedigd door tientallen bezoekers.
Hart voor Bonaire zal als derde activiteit in het kader van de hartweek van maandag tot vrijdag samen met het team van de hartweek en Ter Keurs tussen 10.30 en 12.00 uur gratis spreekuur houden op de diverse gezondheidscentra op Bonaire.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.