Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De Maduro & Curiel’s Bank nv (MCB) op Bonaire lijkt haar kantoren te reorganiseren. In een persbericht laat de bank weten dat het kantoor in Playa vanaf januari geheel vernieuwd wordt, het filiaal in Rincon drie dagen in de week geopend zal zijn, het kantoor op het vliegveld gaat sluiten en de filialen in Playa en Hato van acht tot vier non-stop geopend zullen zijn.
Door te investeren in een geheel vernieuwd en modern kantoor wil de bank bijdragen aan de ontwikkeling en economie van Bonaire. De bouw van het nieuwe filiaal in Playa zal in januari 2016 beginnen en ongeveer een jaar duren. In verband hiermee zal het verzekeringskantoor van de bank dan ook vanaf 9 november tijdelijk worden verplaatst naar het Tasca-gebouw op de Kaya Irlandia tegenover radio Bon FM. Het nieuwe MCB-kantoor in Playa zal worden voorzien van alle faciliteiten en moderne technologie, zodat de bank verder kan groeien en haar klanten en Bonaire ook in de toekomst nog beter kan bedienen. Zo laat de bank weten.
De directie van de bank benadrukt dat de kantoren van de MCB de cruciale basis vormen in het contact met de klant. Dat betekent dan ook dat er moet worden geïnvesteerd in de gebouwen waarin deze kantoren zich bevinden. ,,Alleen zo kan de MCB haar klanten een optimale service blijven bieden”, aldus de MCB. De bank laat tevens weten voorafgaand aan deze in gang gezette ‘veranderingen’ alle opererende kantoren aan een analyse te hebben onderworpen om te kijken waar en welke verbeteringen nodig waren en waar de klanten behoefte aan hadden.
Ondanks het feit dat de MCB met veel plezier en betrokkenheid de passagiers en haar klanten op het vliegveld heeft geholpen, is er vanwege de op handen zijnde reorganisatie en vernieuwing besloten om het MCB-filiaal op de airport te sluiten. Het kantoor van de bank op de airport gaat vanaf eind november dicht. De pinautomaat of ATM op luchthaven blijft uiteraard wel beschikbaar. De activiteiten van het kantoor in Rincon schroeft de bank vanaf december 2015 terug naar drie dagen in de week. De MCB in Rincon is vanaf december op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur open en van 13.15 uur tot 15.30 uur. Daarnaast zal de bank in Rincon in de ochtenden ook haar service en diensten aanbieden op speciale betaaldagen, zoals bij het uitkeren van het ouderenpensioen, als die niet op de reguliere openingsdagen vallen. Om een betere service te verlenen zullen de filialen in Playa en Hato vanaf 1 december 2015 vanaf 8.00 uur tot 16.00 uur non-stop geopend zijn. Voor de MCB-bank op Hato is dit nieuw. Ten gevolge van de non-stop openingstijden wordt bij Playa de service ‘windowteller’ beëindigd en komt tevens een einde aan de ‘auto banking’ bij Hato. Dit laatste omdat het leidde tot ongewenste verkeerssituaties tijdens spitsuren. Zo stelt de MCB.
Met de uitbreiding van de openingstijden hoopt de MCB de services die de bank niet meer levert te compenseren en tegemoet te komen aan de wensen en behoeftes van haar klanten. Mocht dat niet het geval zijn, dan biedt de bank haar oprechte excuses aan net als voor enig ongemak dat door alle veranderingen eventueel zou kunnen zijn ontstaan. Klanten kunnen natuurlijk, zoals gewoonlijk, gebruik blijven maken van de elf pinautomaten die op strategische punten op Bonaire staan. De directie is ervan overtuigd dat vooral de uitbreiding van de openingsuren en de ‘Jouw tijd is geld’ campagne ter promotie van het online bankieren in het belang van haar klanten is. Verder blijft de bank gewoon initiatieven en projecten ondersteunen en de ontwikkeling van Bonaire op alle mogelijke manieren stimuleren, zoals de gemeenschap dat van de bank gewend is. Zo schrijft de bank. Om één en ander kracht bij te zetten, organiseert de bank op 1 december 2015 een sociale activiteit bij het filiaal in Playa en krijgen klanten bij het filiaal in Rincon in december een aardigheidje.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.