Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Er zullen opnieuw trainingen worden georganiseerd in het kader van de rampenbestrijding. Dat laat het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) weten. Eilandsecretaris en rampencoördinator Nerry Gonzales: ,,We merken dat onze mensen steeds vaardiger worden als het gaat om de rampenbestrijding, dat is mooi om te zien. Het is nu een kwestie van doorpakken en verder optimaliseren.”
De structuur en processen voor het optreden tijdens een calamiteit zijn voor Bonaire nieuw. ,,Om die redenen kiezen we ervoor om dit soort trainingen frequent te organiseren. Niet alleen voor de ambtenaren van het OLB maar ook alle partners die in de rampenstructuur een rol spelen, zoals onder andere politie, brandweer en ambulancedienst”, aldus Gonzales.
Deze week zal een reeks trainingen worden gegeven aan met name medewerkers voor de kolom die staat voor bevolkingszorg, de zogenoemde oranje kolom. Deze kolom bestaat uit medewerkers uit de groepen opvang en evacuatie, telecommunicatie, openbare werken en transport, water en energie, publieke informatie en bestuurlijke zaken. Ook zullen leden van het Commando Plaats Incident-team, het Eilandelijk Beleidsteam en verslagleggers worden getraind.
In november van dit jaar zal er een grootschalige oefening plaatsvinden, waarbij een calamiteit wordt gesimuleerd. De opgedane vaardigheden zullen hierbij worden getoetst en geëvalueerd.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).