Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Kiri Thode en Amado Vrieswijk veroverden respectievelijk een tweede en derde plaats tijdens de PWA Freestyle Worldcup in Sylt in Duitsland.
Met een gelijk aantal punten begonnen Kiri Thode en Dieter van der Eyken aan de laatste ronde van de PWA Freestyle voor mannen in het Duitse Sylt. Voor Kiri Thode kon dit de tweede titel betekenen en voor Dieter van de Eyken de allereerste in zijn windsurf carrière. Met een minimaal puntenverschil ging de eerste plaats naar de Belgische Dieter van der Eyken en volgde Thode als goede tweede net als in 2014. Het lukte Thode, die naar zeggen een prima seizoenstart had, helaas niet om de eindtitel te verzilveren. Daarentegen wist Amado Vrieswijk dit jaar voor het eerst het podium te halen na vorig jaar vierde te zijn geworden. Dit maakt Vrieswijk een potentiële kandidaat voor de titel in 2016.Dieter van der Eykens zegt over zijn eerste titel ‘dat het een onbeschrijfelijk gevoel is om dit jaar wereldkampioen te zijn’. Met een niet al te gunstige weersvoorspelling voor dit evenement was alles mogelijk waardoor voorbereiden op deze finale moeilijker was aldus van der Eyken. Hij mag zich nu een jaar lang PWA Freestyle Worldchampion noemen. Bij de vrouwen ging de titel naar Sarah Quita Offringa. De Nederlandse Maaike Huvermann wist ook het podium te halen. Sylt was ook dit jaar de afsluiter voor de PWA Freestyle Worldcup Tour. De freestyle windsurfers kunnen zich nu gaan voorbereiden op het seizoen 2016.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.