Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De jaarlijkse griepvaccinatie-campagne is wereldwijd van start gegaan en dus ook op Bonaire. De campagne begint op 1 oktober en wordt georganiseerd door de Afdeling Publieke Gezondheidszorg van het Openbaar Lichaam Bonaire.
De griepprik is gratis verkrijgbaar bij de huisarts. De prik is bedoeld voor mensen met een verlaagde weerstand, luchtwegproblemen zoals astma en bronchitis, hartklachten, suikerziekte, mensen die in de gezondheidszorg werken, verzorgers en/of familie van personen met verlaagde weerstand en 60-plussers. Het griepvirus kan bijvoorbeeld worden verspreid als iemand die griep heeft dicht bij een ander is en hoest, niest, praat of diegene een hand geeft. De griepprik beschermt alleen tegen het griepvirus. Men is dus niet beschermd tegen andere virussen die bijvoorbeeld verkoudheid veroorzaken. Voor een goede bescherming wordt aanbevolen de griepprik elk jaar opnieuw te halen. Voor meer informatie en om te zien of iemand in aanmerking komt voor de griepprik, kan men de folder ‘Bescherm uzelf tegen griep’ bij de huisarts afhalen. De huisarts kan tevens melden of men in aanmerking komt voor de griepprik. Het duurt ongeveer twee weken voordat de griepprik werkt, men kan dus nog griep krijgen gedurende deze twee weken. Aangeraden wordt om de prik in oktober, vóór het griepseizoen, te halen. De griepprik is veilig en kan u beschermen tegen griep, zo meldt het Openbaar Lichaam Bonaire.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).