Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De voorlichtingsbijeenkomst voor de bouwsector afgelopen dinsdag 22 september over veilig en gezond werken in de bouw was volgens Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) een groot succes. Zo’n 100 personen waren op de voorlichting afgekomen. En tijdens de presentaties deden de aanwezigen actief mee in de discussies.
De organisatoren hadden ook toeleveranciers, adviseurs en bedrijven die iets kunnen betekenen op het gebied van bedrijfsgezondheidzorg, veiligheid in de bouw en bedrijfshulpverlening uitgenodigd. Zij presenteerden hun producten en diensten in een eigen stand die tijdens de pauze door de aanwezigen konden worden bezocht. De bijeenkomst werd door de Arbeidsinspectie georganiseerd om onder andere werkgevers en werknemers te informeren over het belang van veilig en gezond werken in de bouw en om ze voor te bereiden op de intensieve controles die per 1 oktober zullen starten juist vanwege het belang daarvan. Na het officiële gedeelte was er gelegenheid om tijdens de borrel na te praten over de bijeenkomst met collega-bedrijven en om te netwerken.
In samenwerking met de afdeling Communicatie van RCN is een voorlichtingsbrochure en een dvd in verschillende talen ontwikkeld. Geïnteresseerde bouwbedrijven kunnen bij de Arbeidsinspectie exemplaren aanvragen om de voorlichting aan hun werknemers verder invulling te geven. Aanvragen via e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..