Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het voortbestaan van de dienstverlening van BonLab moet op korte termijn gegarandeerd worden, zo verklaarde gedeputeerde Benito Dirksz van Volksgezondheid na een werkbezoek aan het laboratorium.


Dirksz zei ook dat hij in een gesprek met het management, de directie, de raad van commissarissen van BonLab, het Bestuurscollege en Bonaire Holding Maatschappij, (BHM) nader op de kwestie van het zorgcontract met het Zorgverzekeringskantoor (ZVK) in zal gaan. De nog altijd onzekere positie van BonLab veroorzaakt volgens de gedeputeerde gevoelens van onzekerheid onder het personeel. Aan het eind van het werkbezoek meldde de gedeputeerde tevens dat de regering niets anders rest dan BonLab volledig te steunen met het doel de dienstverlening van de overheid aan de samenleving veilig te stellen.
De gedeputeerde was naar eigen zeggen aangenaam verrast door de faciliteiten waarover het laboratorium beschikt en het hooggeschoolde personeel dat dagelijks de samenleving van dienst is. Daarnaast constateerde Dirksz met voldoening dat het op volle toeren draaiende laboratorium het bewijs is dat lokale professionals uitstekend in staat zijn om het werk te doen. Dirksz heeft altijd het standpunt ingenomen dat zij dat kunnen. Het bezoek van de gedeputeerde was bedoeld om kennis te maken met de directie en het personeel. Zijn secretaris Ethsel Pieternella was eveneens bij het werkbezoek aanwezig. Directeur Reginald Dortalina van BonLab ontving de gedeputeerde en zijn secretaris en verzorgde ook de rondleiding.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).