Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Afgelopen weekend hebben de bestuursleden Frans Lauxen (voorzitter) en Sherwin Pourier het personeel van de Scholengemeenschap Bonaire een brief gestuurd. In deze brief laten beide heren weten dat zij zich terug trekken.
,,Ondanks de huidige omstandigheden, zijn wij erin geslaagd om capabele mensen te vinden die onze werkzaamheden kunnen voortzetten. Daarom informeren we jullie met een gerust hart dat wij besloten hebben uit het bestuur te treden”, zo schrijven de heren aan hun collega’s.
Ook melden ze dat ze zich de afgelopen jaren met enthousiasme en passie hebben ingezet voor de school en gezamenlijk met alle betrokken partijen hard hebben gewerkt aan de verbetering van het onderwijs dat leidde tot het verbeterplan ‘Excellentie in Ontwikkeling’. Het plan dat volgens de beide leden net als de directie en het bestuur nog altijd op grote steun binnen de SGB kan rekenen.
Deze steun voor de directie, het bestuur en het verbeterplan blijkt ook uit de brief van 216 bezorgde ouders en docenten aan de gezaghebber. In deze nog altijd voortgaande handtekeningenactie verklaren de tekenaars hun steun en doen zij een verzoek aan gezaghebber Edison Rijna om te bemiddelen tussen het bestuur en staatssecretaris en een aanwijzing te voorkomen. Daarnaast werd vorige week ter ondersteuning en advies van de SGB de Alumnivereniging van de SGB opgericht. Karel Visser, de voorzitter van de vereniging vindt het vreemd. ,,Wij hebben allemaal op de SGB op school gezeten en we hebben allemaal goede banen en zijn heel goed terecht gekomen. Het kan toch niet dat het nu plotseling allemaal helemaal fout is omdat men dat in Nederland schijnt te vinden.”
In hun besluit bedanken Pourier en Lauxen de medewerkers voor hun steun en vertrouwen en wensen zij hen veel succes en sterkte met het ontwikkelen van goed onderwijs met een eigen identiteit voor de jeugd van Bonaire. Met de kreet ‘Geloof en steun de verandering, het resultaat zal excellentie zijn!, sluiten de heren hun brief af.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.