Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - In verband met paasweekend zullen Directie Toezicht en Handhaving namens het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) in samenwerking met Stinapa en Selibon nv controles uitvoeren op de kampeerplekken aan zee. Zo meldt het OLB.
De drie genoemde organisaties zullen langs alle kamppeerplekken gaan om kampeerders een brief met regels te overhandigen. In deze brief zal precies worden beschreven waaraan men zich dient te houden. Voor ontvangst moet worden getekend, dus dat houdt ook in dat men verantwoordelijk wordt gesteld voor het desbetreffende kampeergebied.
Overal waar gekampeerd wordt, dient men zich aan de volgende geboden en verboden te houden: geen rommel op de grond of in zee gooien; geen houtskool branden in het zand; geen honden op het strand; geen voertuigen op het strand; geen bouwsels op publieke terreinen; geen verbouwing aan bestaande gebouwen; kliko’s moeten te allen tijde dicht kunnen; er mag niet gevist worden tijdens snorkelactiviteiten; het is verboden om papegaaivissen, kreeft en karko te vangen.
De laatste dag dat er gekampeerd mag worden is 22 april. Op 23 april dient de kampeerplek volledig opgeruimd, schoon en netjes achtergelaten te worden. Als men zich niet aan de regels houdt, kunnen er sancties en boetes worden opgelegd.
Directie Toezicht en Handhaving wenst iedereen namens het Openbaar Lichaam Bonaire, Stinapa en Selibon nv prettige paasdagen en verzoekt allen die naar zee gaan het vooral rustig aan te doen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.