Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Windsurflegende Björn Dunkerbeck met maar liefst 41 wereldtitels op zijn naam gaat meedoen aan de tweede editie van Sorobon Masters. Zo meldt de organisatie. Het evenement zal plaatsvinden van 22 tot 25 mei bij Sorobon Beach Resort.
Sinds februari komen er vanuit alle hoeken van de wereld bij de organisatie wekelijks inschrijvingen binnen voor het meerdaagse windsurftoernooi. Verschillende deelnemers uit de Verenigde Staten, Venezuela, Brazilië, Europa en de Caribische regio hebben zich al aangemeld. Een groep van acht mannen en vrouwen uit Guadeloupe komt zelfs met een catamaran overgevaren voor deze wedstrijden.
Maar dat Björn Dunkerbeck gaat deelnemen, is voor Bonaire en Sorobon Masters een absoluut unicum. Dunkerbeck is sinds zijn 17e professioneel windsurfer. Hij heeft 105 PWA (Professional Windsurfers Association) titels behaald, kon zich twaalf keer overall wereldkampioen noemen en heeft meerdere keren het wereldsnelheidsrecord op zijn naam mogen zetten. Kortom hij is een voorbeeld en spreekt tot de verbeelding van vele jonge en oudere windsurfers.
Naast Dunkerbeck heeft ook Taty Frans zich aangemeld en de organisatie verwacht nog veel meer grote namen.
Van januari tot half juni is het op Bonaire een komen en gaan van (professionele) windsurfers die de ideale omstandigheden, stabiele wind en een goede temperatuur, aangrijpen om hun technieken te verbeteren. Deze ideale omstandigheden zorgen er dan ook voor dat maar liefst vijf Bonairianen, Kiri Thode, Amado Vrieswijk, Bjorn Saragoza en Taty en Tonky Frans tot de top 10 freestylers horen. Bovendien heeft Bonaire sinds kort met Taty Frans voor het eerst een plaats bij de top 10 slalom neergezet. De meesten van deze professionals hebben ook aangegeven mee te gaan doen en sommigen van hen willen tevens een langeafstandsrace toevoegen aan het programma.
Het dagprogramma speelt zich af bij Sorobon Beach Resort waar ook de meeste deelnemers zullen verblijven. Het avondprogramma, voor deelnemer en toeschouwer, zal op verschillende plekken verspreid over Bonaire plaatsvinden. Zo zal op zaterdagavond de Hang Out Beach Bar het avondprogramma verzorgen.
Meer informatie over het evenement, de deelnemers en het programma is te vinden op onderstaande websites.
www.sorobonmasters.com
www.facebook.com/sorobonmasters


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.