Al het nieuws

Kralendijk - Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) vraagt Bonaire op een veilige en verantwoordelijke manier carnaval te vieren in 2015. 


Carnaval 2015 staat voor de deur en dat is een periode van feesten en vreugde. Dit betekent echter niet dat de regels die van kracht zijn, uit het oog verloren moeten worden en ook niet dat we de verantwoordelijkheid voor onszelf en anderen moeten vergeten. Zo meldt het Korps.
Onlangs heeft KPCN de criminaliteitscijfers van 2014 gepubliceerd. De cijfers die hier uitsprongen zijn onder andere de 6 dodelijke verkeersongevallen. Daarom zullen de verkeerscontroles op strategische- en veel bezochte plekken door de politie in de komende periode geïntensiveerd worden. In het geval van een overtreding zal er ook strenger worden opgetreden.
Volgens het korps is het van belang dat iedereen zich aan alle geldende verkeersregels houdt, opdat de verkeersveiligheid toeneemt. Want, zo meldt de organisatie, ‘veilig verkeer is niet alleen een zaak van de politie maar ook van de bestuurders van de motorvoertuigen zelf’. Automobilisten en andere verkeersdeelnemers dienen zich bewust te zijn van hun eigen verantwoordelijkheid. De politie wijst daarbij op zaken als het dragen van autogordels, het bellen of pingen onder het rijden, alcoholgebruik en het vervoeren van kinderen op een verantwoordelijke manier (niet voor in de auto maar achterin in een kinderstoel).
Verder wil KPCN benadrukken dat het belangrijk is om ook tijdens carnaval goed voor jezelf en je kinderen te zorgen. Door bijvoorbeeld te zorgen voor voldoende bescherming tegen de zon, voldoende water mee te nemen om te drinken, verantwoordelijk om te gaan met alcoholische drank, goed op de kinderen te letten en hen oordopjes te laten gebruiken tegen de harde muziek, maar ook door plastic bekers voor het drinken te gebruiken in plaats van glazen of flessen. Zo kunnen volgens het korps gevaarlijke situaties worden voorkomen. Gezien het feit dat men met carnaval voor een lange periode van huis is, raadt de politie mensen ook aan om hun huis goed af te sluiten en te zorgen voor een goede verlichting voordat men vertrekt. Dat zijn de tips van de politie om veilig en verantwoord carnaval te vieren. Ten slotte wenst Korps Politie Caribisch Nederland iedereen een ‘Felis Karnaval’.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).