BES

Van onze correspondent
The Bottom - In de nasleep van de tropische storm Ernesto is Saba snel begonnen met opruimen, waarbij alle wegen zijn vrijgemaakt en puin is opgeruimd. De inspanningen worden geleid door Openbare Werken, het Department of Waste Management and Sanitation en hulpdiensten, met ondersteuning van vrijwilligers uit de gemeenschap.

SABAruimtop3Saba kreeg afgelopen dinsdag te maken met de gevolgen van de tropische storm Ernesto in verschillende gebieden, waaronder Hell’s Gate, Windwardside en The Bottom. Talloze bomen over het hele eiland werden neergehaald als gevolg van harde wind en Fort Bay Road (met name de S-bocht) kreeg te maken met vallende rotsblokken, terwijl de haven ook schade opliep.
Waarnemend gezaghebber Amelia Nicholson betuigde haar dankbaarheid aan de hulpdiensten, met name de medewerkers van de brandweer, openbare werken en sanitaire voorzieningen, en alle anderen die betrokken waren bij de voorbereiding en opruiminspanningen. ,,Het is inspirerend om te zien hoe de Saba-gemeenschap omgaat met situaties als deze, altijd bereid elkaar een handje helpen”, aldus Nicholson.

1.250 Passagiers gestrand op Sint Maarten...

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.