BES

Van onze correspondent
Kralendijk - Onlangs is de regelgeving aangepast, waardoor studenten uit Caribisch Nederland (CN) meer mogelijkheden krijgen om een Europees Nederlandse zorgverzekering aan te vragen.

BESbzvIn het verleden kon dit alleen op grond van een bijbaan in Nederland. In de toekomst kan dit bijvoorbeeld ook als ze voor langere tijd in Nederland gaan studeren wanneer een vervolgopleiding langer duurt dan drie jaar. In de nieuwe situatie kunnen Caribisch Nederlandse studenten die geen bijbaan hebben naar keuze hun BES-zorgverzekering in Nederland voortzetten of in Nederland een zorgverzekering afsluiten. De Europees Nederlandse basiszorgverzekering biedt de student volgens de overheid meer mogelijkheden dan de BES-zorgverzekering. Zo kan de student een aanvraag indienen voor een zorgtoeslag, dit is een financiële tegemoetkoming om mensen met een relatief laag inkomen te compenseren voor hun zorgkosten.
Komend najaar ontvangen de studenten via de media en vanuit het zorgkantoor in CN concrete informatie over de mogelijkheden wat betreft hun zorgverzekering in Europees Nederland. Voor meer informatie kan een bericht worden gestuurd naar het departement VWS van de Rijksdienst Caribisch Nederland via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).