BES

Debat over CAS-landen blijft op 10 maart

Van onze correspondent
Den Haag - Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties heeft de Tweede Kamer verzocht het debat over Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) uit te stellen. Het debat staat voor 23 februari op de agenda van de commissie Koninkrijksrelaties. De commissie zal nu weer een nieuwe datum moeten zoeken.

huffelen2De reden die de bewindsvrouw opgeeft is haar geplande bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het is voor haar de eerste kennismaking met de eilanden en dat wil ze zo spoedig mogelijk doen. ,,De eerste mogelijkheid daarvoor is in februari. Ik hoop dan ook dat ik op een later moment met uw Kamer in gesprek kan gaan, waarbij ik dan ook graag de ervaringen uit mijn bezoek betrek.”
Voor het bezoek aan de Caribische eilanden van de staatssecretaris is nog geen concrete datum of een programma bekendgemaakt. Van Huffelen vraagt niet om uitstel van het debat over de Landspakketten en hervormingen op Curaçao, Aruba en Sint Maarten (CAS) dat voor 10 maart op de agenda staat. Opvallend in de brief aan de Kamer is de ondertekening van Van Huffelen als staatssecretaris ‘Digitalisering en Koninkrijksrelaties’, terwijl de volgorde van haar portefeuilles in de officiële communicatie van de Rijksoverheid andersom is: Koninkrijksrelaties en Digitalisering.
In de procedurevergadering twee weken geleden was het BES-debat al uitgesteld van januari naar februari en ook vorig jaar was het al enkele keren doorgeschoven in verband met politieke ontwikkelingen en in afwachting van het nieuwe kabinet. Juist daarom drong D66-Kamerlid Jorien Wuite, partijgenoot van Van Huffelen, er in de procedurevergadering nog op aan niet te blijven doorschuiven, omdat dit een verkeerd signaal geeft aan de eilanden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.