BES

Van onze correspondent
The Bottom - Vanaf vandaag wordt naar verwachting de MV Niki V ingezet om de veerdienst te onderhouden tussen Saba en Statia nadat de MV Makana afgelopen zaterdag te kampen kreeg met een mechanisch probleem.

besproblemenHierdoor moesten alle afvaarten op de Saba- en Statia-route tijdelijk worden geannuleerd.
Tijdens de officiële ingebruikname van de Makana, eind november, spraken regeringscommissaris Alida Francis van St. Eustatius en gedeputeerde Bruce Zagers van Saba nog hun vertrouwen uit in het project, maar nog geen maand later is de veerdienst alweer tijdelijk uit de vaart. Volgens kapitein Dwayne Hodge van de Makana is de uitgangsflens defect. Het onderdeel wordt ingekocht en technici staan stand-by om de reparatie uit te voeren. Ondertussen ondergaat in Anguilla het stand-by-schip MV Niki V zijn jaarlijkse keuring, waardoor het tot vandaag niet mogelijk was om het schip meteen als back-up te gebruiken. Op sociale media doen verhalen de ronde over de Makana. Zo zou het schip in 2012 op de Britse Maagdeneilanden bijna gezonken zijn door fouten die gemaakt zijn tijdens reparatiewerkzaamheden toen het nog onder de vlag van een andere rederij voer. Deze rederij, Road Town Fast Ferries, verklaarde destijds dat ze niet de intentie hadden het schip opnieuw in de vaart te brengen.
Samuel Connor van Blues & Blues Ltd. verzekert het reizende publiek dat het bedrijf uiterlijk donderdag 23 december volgens het reguliere schema de dienst met de MV Makana zal hervatten. ,,De Makana-veerboot is momenteel een van de best uitgeruste schepen in de regio met gekwalificeerde kapitein en bemanning. Het bedrijf blijft zich inzetten voor de veiligheid van passagiers en hoogwaardige dienstverlening”, aldus Connor.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.