BES

Van onze correspondent
Kralendijk - Diverse bedrijven en organisaties in Caribisch Nederland (CN) zijn in korte tijd slachtoffer geworden van cyberaanvallen van ransomware. Hackers eisen dan geld van de slachtoffers om het systeem te ontgrendelen en om het virus te verwijderen.

F12 BES ransomeware nieuwDe afdeling opsporing van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) noemt de ontwikkeling zorgelijk omdat ook grote, belangrijke en vitale organisaties hier (bijna) slachtoffer van zijn geworden. Volgens de politie gaat het om cybercriminelen die zowel particulieren als bedrijven digitaal aanvallen en schade aan hun computersysteem aanrichten.

Sinds april 2021 heeft het KPCN een speciaal cyberteam opgericht met het doel de komende jaren goede ondersteuning bij cybercriminaliteit te bieden. ,,Het vinden van de daders blijkt vaak lastig vanwege de wereldwijde digitale mogelijkheden voor dit soort aanvallen, maar het team kan aangevers en bedrijven wel ondersteunen in het proces om de nadelen te verkleinen”, aldus KPCN.

De komende periode zal het team zich naast het werken aan opsporingszaken, ook bezig houden met het delen van preventieve informatie met organisaties en particulieren. Wie slachtoffer is geworden van een cyberaanval of mogelijk andere cybercrime-delict kan contact opnemen met de afdeling Cybercrime van KPCN via telefoonnummer 715 8000 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.