BES

Van onze correspondent
Den Haag - Medewerkers in de zorg en welzijn op Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) krijgen net als die in Europees Nederland een zorgbonus. Dat meldt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (VWS) bijna terloops in zijn laatste update over Covid-19 voor de Tweede Kamer.

BES zorgGroenLinks had zich via Kamervragen al druk gemaakt over het ontbreken van een bonus voor de zorg in Caribisch Nederland. Die vragen zijn door VWS nog niet beantwoord. Ook op de eilanden werd verontwaardigd gereageerd op het uitsluiten van de BES-eilanden van de zorgbonus. Die komt er nu dus alsnog.

In zijn brief heeft de bewindsman zoals gebruikelijk een deel gewijd aan het Caribische deel van het Koninkrijk. Aan het slot daarvan spreekt hij zijn waardering uit voor ‘de uitzonderlijke prestaties’ van de zorgmedewerkers op de BES-eilanden. Die waardering wil de VWS-minister met de bonus tot uitdrukking brengen. Hoe en aan wie de bonus wordt uitgekeerd wordt volgens De Jonge nog uitgewerkt.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).