BES

Van onze correspondent

The Bottom - Om de ondersteuning van natuurbeheer door St. Eustatius National Parks Foundations (Stenapa), de Saba Conservation Foundation (SCF) en de Sint Maarten Nature Foundation te vergroten, heeft Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) Dahlia Hassell benoemd tot projectleider op de Bovenwindse Eilanden.

besdahliaHassell trad in maart van dit jaar toe tot het secretariaat van DCNA en werkt sindsdien nauw samen met de parkbeheerorganisaties van alle zes de eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden om hun activiteiten voor natuurbehoud te ondersteunen. Ze wordt nu gestationeerd bij de Saba Conservation Foundation en kan zo de Bovenwindse Eilanden beter ondersteunen. Het hoofdkantoor van het DCNA-secretariaat is gevestigd op Bonaire.

,,Het hebben van een medewerkster van het DCNA-secretariaat op Saba zal het makkelijker maken om hulp te bieden aan de natuurbeschermingsorganisaties voor de nationale parken op de Bovenwindse Eilanden. We willen ervoor zorgen dat de ondersteuning door het DCNA-netwerk gelijk wordt verdeeld over alle zes de Nederlands Caribische eilanden”, aldus DCNA interim-directeur Tadzio Bervoets.

Net als andere beschermde gebieden in het Caribisch gebied, kampen de organisaties die de natuurparken van het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden beheren met een structureel tekort aan capaciteit om hun natuurbeheertaken effectief uit te voeren. De DCNA is een ngo die in het leven is geroepen ter ondersteuning van de nationale parkorganisaties om de natuur te beschermen en duurzaam te beheren. Dit wordt gedaan door parkbeheerautoriteiten te ondersteunen om duurzame financieringsbronnen voor natuurbehoud veilig te stellen, een permanente dialoog te bevorderen en kennis uit te wisselen.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).