BES

Van onze correspondent

The Bottom - Om de ondersteuning van natuurbeheer door St. Eustatius National Parks Foundations (Stenapa), de Saba Conservation Foundation (SCF) en de Sint Maarten Nature Foundation te vergroten, heeft Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) Dahlia Hassell benoemd tot projectleider op de Bovenwindse Eilanden.

besdahliaHassell trad in maart van dit jaar toe tot het secretariaat van DCNA en werkt sindsdien nauw samen met de parkbeheerorganisaties van alle zes de eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden om hun activiteiten voor natuurbehoud te ondersteunen. Ze wordt nu gestationeerd bij de Saba Conservation Foundation en kan zo de Bovenwindse Eilanden beter ondersteunen. Het hoofdkantoor van het DCNA-secretariaat is gevestigd op Bonaire.

,,Het hebben van een medewerkster van het DCNA-secretariaat op Saba zal het makkelijker maken om hulp te bieden aan de natuurbeschermingsorganisaties voor de nationale parken op de Bovenwindse Eilanden. We willen ervoor zorgen dat de ondersteuning door het DCNA-netwerk gelijk wordt verdeeld over alle zes de Nederlands Caribische eilanden”, aldus DCNA interim-directeur Tadzio Bervoets.

Net als andere beschermde gebieden in het Caribisch gebied, kampen de organisaties die de natuurparken van het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden beheren met een structureel tekort aan capaciteit om hun natuurbeheertaken effectief uit te voeren. De DCNA is een ngo die in het leven is geroepen ter ondersteuning van de nationale parkorganisaties om de natuur te beschermen en duurzaam te beheren. Dit wordt gedaan door parkbeheerautoriteiten te ondersteunen om duurzame financieringsbronnen voor natuurbehoud veilig te stellen, een permanente dialoog te bevorderen en kennis uit te wisselen.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.