BES

‘Past binnen plan om op alle BES-eilanden te investeren’

Van onze correspondent

The Bottom - Stichting Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN) heeft het Breadline Plaza complex in Windwardside aangekocht. Met deze aankoop is de eerste investering voor PCN op Saba een feit.

besbreadlineBreadline Plaza is een uniek complex en geliefd bij zowel omwonenden als huurders. Het complex bevindt zich aan de oostzijde van Saba, in het hart van Windwardside, en heeft een belangrijke maatschappelijke waarde. Het omvat naast een viertal residentiële units ook een bakkerij, een opticien, een restaurant, een tandartsenpraktijk en een post/koerierskantoor.

PCN heeft de afgelopen maanden actief gewerkt aan de verdere uitbouw van zijn beleggingen op de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES). De investeringen vinden plaats via de speciaal daarvoor in het leven geroepen Participatiemaatschappij Caribisch Nederland (PMCN).

Deze aankoop past volgens PCN binnen het lokale beleggingsbeleid, zoals enige tijd geleden is vastgesteld. Harald Linkels, bestuursvoorzitter van PCN, is verheugd over de aankoop. ,,Saba stond hoog op de wenslijst van PCN. De aankoop van Breadline Plaza past binnen de plannen van PCN om op alle BES-eilanden en binnen de diverse sectoren te investeren.”

Walter Blijleven, directeur van PMCN, heeft het overgrote deel van de voorbereidingen verricht en de onderhandelingen gevoerd met de voormalige eigenaar, de familie Peterson. ,,Gelukkig hebben wij een groot deel van de voorbereidingen reeds vóór de coronacrisis kunnen opstarten en afronden. De prettige en open samenwerking met de familie Peterson heeft hier zeker positief aan bijgedragen. Het afronden van de aankoop is niet alleen belangrijk vanuit economisch perspectief, maar het geeft ook een essentieel signaal van vertrouwen in de toekomst af.”

Stanley Peterson zegt heel tevreden te zijn over de samenwerking met PCN en is blij met het vertrouwen dat in het complex, in zijn familie en zeker ook in Saba gesteld wordt. ,,De overname garandeert het behoud van de maatschappelijke, centrale functie van Breadline Plaza. Wij zijn met zijn allen hoopvol dat, met de heropening van het luchtruim, er aanstonds weer betere tijden aanbreken voor het eiland.” Peterson blijft overigens als manager verbonden aan Breadline Plaza.

De aankoop is de eerste concrete investering op Saba, maar volgens PCN-bestuursvoorzitter Harald Linkels, zeker niet de laatste. ,,We kijken naar verschillende interessante projecten op Saba; echter de recente corona-ontwikkelingen dwingen ons logischerwijs met voorzichtigheid te handelen om tot weloverwogen besluiten te komen”, aldus Linkels.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).