BES

Van onze correspondent

Kralendijk - Kwetsbare kinderen hebben het extra moeilijk als gevolg van de coronacrisis en de 'social distancing’-maatregelen. Het risico bestaat volgens Jeugdzorg en Gezinsvoogdij Caribisch Nederland (JGCN) dat zij met meer huiselijk geweld en kindermishandeling te maken krijgen.

BESSinds 19 maart zijn de scholen, kinderopvang en sportclubs gesloten. Voor kinderen met een onveilige thuissituatie zijn deze plekken juist van groot belang. Het zijn namelijk ‘veilige’ plekken, waar zij kind mogen zijn en even weg kunnen zijn van de spanning thuis. Nu deze plekken zijn gesloten, raken deze kwetsbare kinderen sneller uit beeld. Het wordt een extra zware tijd voor kinderen die in de ‘normale’ thuissituatie al geweld meemaken. De kans is groot dat er als gevolg van de corona-maatregelen extra stress ontstaat binnen het gezin en dat het risico op huiselijk geweld en kindermishandeling toeneemt.

JGCN roept iedereen op om zicht te houden op de kwetsbare kinderen. Wat volgens de zorginstelling helpt is interesse tonen en de mensen in de buurt vragen of ze hulp nodig hebben. ,,Wanneer de omgeving oplettend en behulpzaam is, helpen we met z’n allen het risico op huiselijk geweld en kindermishandeling te verminderen”, aldus JGCN.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.