BES

Van een onzer verslaggevers
The Bottom - Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) arriveerde dinsdagmiddag op Saba voor een tweedaags werkbezoek. Ze bezoekt projecten en sprak met vertegenwoordigers van instelling en de overheid.

vanarksaba2Van Ark bezocht gisteren eerst de Sacred Heart Primary School voor een ontbijt. Daarna ging ze naar het socialewoningbouwproject Under the Hill, waar achttien twee- en driekamerwoningen worden gebouwd.
Belangrijk voor het Openbaar Lichaam Saba (OLS) was de start van het pilotproject voor een vertegenwoordiging van SZW, die enkele dagen per week op Saba zal zijn. De lunch was bij Different Taste, dat wordt gerund door mensen op afstand van de arbeidsmarkt.
De staatssecretaris vloog ’s middags door naar Sint Eustatius met gedeputeerden Rolando Wilson en Bruce Zagers en eilandsecretaris Tim Muller. Daar vindt vandaag het bestuurlijk overleg plaats met alle drie eilanden van Caribisch Nederland. Ook wordt de Saba Package getekend, vergelijkbaar met het Bestuursakkoord tussen Nederland en Bonaire. Staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties zal dat namens Nederland ondertekenen met het Bestuurscollege van Saba.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.