BES

Van een onzer verslaggevers

The Bottom – Een directe vlucht naar Colombia zou voor Sint Eustatius en Saba veel voordelen hebben.

beskvk De Kamer van Koophandel (KvK) van beide eilanden wil ‘actief helpen’ bij het opzetten van een verbinding tussen Colombia en Sint Eustatius, ook voor patiëntenvervoer. Voor Saba zou een aansluitende vlucht moeten komen.
Het initiatief is een vervolg op een bezoek aan Colombia van KvK-bestuurslid Hemmie van Xanten en voorzitter Carlyle Tearr in november met de handelsmissie van de Nederlandse regering. Daar waren naast Nederlandse bedrijven ook premier Mark Rutte en verschillende ministers van Aruba en Curaçao bij aanwezig.
Op de missie bleek belangstelling te bestaan voor samenwerking bij het exporteren van producten uit Colombia naar Sint Eustatius en Saba. Van Xanten en Tearr hebben ook contact gelegd met chartermaatschappij Sarpa, die ook met luchtambulances vanuit Bonaire patiënten naar Colombia vervoert.
Het zou goed zijn als er ook rechtsreeks vanuit Sint Eustatius patiënten worden gevlogen in plaats van via Sint Maarten en Bonaire, vindt de KvK. De reistijd zou drie uur korter zijn en de kosten worden lager. Sarpa zou ook kunnen worden ingezet voor de invoer van verse groente en fruit en voor toeristen. Over toerisme is ook gesproken met Aviatur. Voor verse producten en bijvoorbeeld bouwmaterialen wil de KvK de mogelijkheden verkennen om een scheepvaartbedrijf uit Curaçao vanuit Colombia naar Saba en Sint Eustatius te laten varen. Op de terugweg zou recyclebaar afval meegenomen kunnen worden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.