BES


Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - De Commissie toezicht Bescherming Persoonsgegevens BES (CBP) besteedt dit jaar speciale aandacht aan social media. Op de internationale Dag van de Privacy stonden de ‘do’s en don’ts’ met persoonsgegevens centraal.

BESPersoonlijke gegevens zijn vaak gemakkelijk te vinden en daarom ook te misbruiken. Bewustwording op dit vlak is daarom belangrijk, aldus CBP. Er is al veel voorlichting gegeven op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, onder andere vorig jaar over de nieuwe Europese wet ter bescherming van persoonsgegevens AVG.
,,We merken dat de behoefte aan voorlichting over privacy alleen maar groter wordt”, zegt voorzitter Glenn Thodé van CBP BES. Hij vindt dat goed nieuws: ,,Het is van groot belang dat mensen zich bewust worden van de kwetsbaarheid van persoonsgegevens.” De aandacht gaat daarbij vooral uit naar minderjarigen bij het gebruik van social media.
Secretaris Roëlla Pourier: ,,Het moet normaal worden om bij elke handeling met persoonsgegevens je af te vragen of het wel voldoet aan de regels voor de bescherming daarvan. Daarom zou het goed zijn als deze privacyregels in elk procedurehandboek een plaats krijgen.”
De aandacht van CBP gaat niet alleen uit naar social media. In 2019 zal ook op andere gebieden voorlichting worden gegeven. Bijvoorbeeld over de gevolgen van de AVG voor bedrijven in contacten met Europa. Pourier denkt dat het goed is om daarbij in de regio samen te werken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.