Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De regering maakt geld vrij zodat stichtingen hun medewerkers een salarisverhoging kunnen geven. Het gaat dit jaar om 5,8 miljoen florin en in 2025 om een bedrag van 20,6 miljoen florin.

ARUStichtingenPremier Evelyn Wever-Croes (MEP) heeft dit bekendgemaakt. Het is nog niet duidelijk om hoeveel medewerkers het gaat die een salarisverhoging krijgen. Dat komt omdat de stichtingen zelf de salarissen uitbetalen, dit gaat niet via de regering. Toch kan de premier een schatting maken, van ongeveerd duizend personen die dit extra geld krijgen.
Het gaat om een salarisverhoging die overeenkomt met de indexering die ambtenaren krijgen. Het extra geld wordt in twee keer uitbetaald, een deel dit jaar en een gedeelte volgend jaar.
De regering betaalt het geld aan de stichtingen en zij moeten er zelf voor zorgen dat de correcte bedragen bij de juiste medewerkers terechtkomen. Een aantal van hen dacht dat ze het geld al zouden krijgen en trok aan de bel. De premier heeft nu een beroep gedaan op de stichtingen om een brief op te stellen waarin het bedrag per persoon staat. Deze brief moet naar de betreffende minister worden gestuurd, die akkoord zal geven. Als het verzoek om de salarisverhoging is goedgekeurd, zal Directie Financiën worden geïnformeerd. Zij assisteren bij de uitbetaling.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.