Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het veranderen van het taxibeleid kan niet rekenen op de steun van oppositiepartij AVP. ,,De minister heeft geen begrip voor burgers, zijn beleid is inconsistent en een poging om vooral zijn eigen mensen te helpen.”

arutaxiPartijleider Mike Eman zei dit donderdag in een reactie op de taxi-impasse. ,,Duizenden gepensioneerden leven in armoede. Er is een wachtlijst voor een plek in een verzorgingstehuis. Het afvalprobleem wordt in elk district een steeds groter probleem. Aruba kampt met een rioleringsprobleem. Al deze thema’s vallen onder de verantwoordelijkheid van minister Ursell Arends. En hij kiest ervoor om een probleem te creëren met 430 taxichauffeurs en hun families.”
De AVP heeft intussen zelf een vergadering gehad met de taxichauffeurs. Na hen te hebben aangehoord, stelt Eman dat hij de actie van minister Arends ‘sterk veroordeeld’. ,,De manier waarop de minister het beleid wil veranderen, daarmee toont hij geen begrip voor deze burgers.”
Eman vindt het onbegrijpelijk dat iemand van 60 jaar, die geen pensioen heeft opgebouwd en denkt dat hij zijn vergunning op zijn oude dag kan doorgeven aan familie, deze optie niet meer heeft. ,,Wil je het beleid veranderen, praat dan met de mensen.”
De partijleider vindt dat de minister zijn prioriteiten compleet verkeerd legt. ,,Er zijn andere zaken om te regelen, die veel belangrijker zijn.” Eman wijst ook op een opmerking die de Raad van Advies telkens maakt bij adviezen. Als de overheid een drastische verandering wil doorvoeren, zal er een overgangsperiode moeten zijn.
,,De motie van regeringsfracties MEP en RAIZ in december om de positie van taxichauffeurs te veranderen, had niets te maken met het bestrijden van corruptie. Het was gewoon bedoeld om de weg vrij te maken zodat ze hun eigen mensen voordelen kunnen geven.” De AVP wil graag zien hoe het aanvraagsysteem voor een taxichauffeur wordt en of er inderdaad nieuwe mensen zijn die een vergunning krijgen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.