Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Zsolt Szabó heeft tijdens zijn kennismakingsbezoek aan Aruba toegezegd dat hij wil helpen om het eiland nog sterker en krachtiger te maken. Vanuit het Landspakket liggen de prioriteiten bij de arbeidssituatie en de ongedocumenteerden.

ARUPrio2De regering sprak maandag met de nieuwe staatssecretaris. Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) schetste een beeld van Aruba en vertelde dat het eiland er financieel en economisch goed voorstaat. Het toerisme zit zeer in de lift, de werkloosheid daalt en de inflatie neemt ook af.
Ze merkte op dat de situatie die Szabó nu aantreft, heel anders is dan waar zijn voorgangers mee te maken kregen. Voormalig staatssecretaris Raymond Knops (2017) trad aan na de regering van AVP. Het vertrouwen van Nederland in de Arubaanse regering was toen heel laag. Vertrekkend staatssecretaris Alexandra van Huffelen - wier portefeuille Szabó overneemt - kwam toen de Covid-19-pandemie net voorbij was. Aruba bevond zich toen in een zeer moeilijke situatie. Szabó gaat met ‘Aruba’ aan de slag in positieve omstandigheden.
Szabó ontmoette ook alle ministers. Daarbij gaf elke minister aan wat de prioriteiten en uitdagingen van de ministeries zijn. De staatssecretaris stelde veel vragen en liet merken dat hij Aruba graag wil helpen.
De minister van Financiën, Xiomara Maduro (MEP), kreeg met haar team gelegenheid om Szabó bij te praten over alle werkzaamheden die op het gebied van het Landspakket worden gedaan. Twee thema’s springen eruit: de arbeidssituatie en de ongedocumenteerden. ,,Er zijn echter veel meer thema’s waar staatssecretaris Szabó zich voor zal inzetten, maar dit was het eerste bezoek aan Aruba. We hebben ons best gedaan om een goed beeld van Aruba te schetsen”, zei de premier in haar samenvatting over het werkbezoek van de Nederlandse bewindsman.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.