Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Landbouwbedrijven maken goed gebruik van het nieuw opgerichte Agri Fund om geld te lenen. Sinds maart hebben zes landbouwbedrijven gezamenlijk 935.000 florin aan leningen ontvangen.

F14 Agri FundVan acht andere boeren is de aanvraag in behandeling, voor een totaalbedrag van 821.000 florin. Minister Geoffrey Wever (Raiz) van Economische Zaken maakt deze bedragen bekend om te stimuleren dat nog meer landbouwbedrijven aankloppen bij het Agri Fund. De regering heeft samen met Qredits Aruba het Agri Fund opgericht om landbouwbedrijven financieel te steunen. Aanvragers komen in aanmerking om geld te lenen tegen een zeer lage rente van 2 procent. Dit helpt ze om hun bedrijf op te zetten of verder te ontwikkelen.

Het Agri Fund biedt boeren de mogelijkheid om bedragen te lenen variërend van 5.000 tot 200.000 florin. Het fonds beschikt in totaal over 3 miljoen florin om te investeren in de landbouwsector. ,,Dit is waarom we het fonds hebben opgericht. Het is in het economisch voordeel van Aruba als de landbouwsector zich verder ontwikkelt”, stelt Wever.

Het feit dat zes ondernemers al geld hebben kunnen lenen en acht boeren een aanvraag hebben ingediend, ziet de minister als een bewijs dat het Agri Fund een goede optie is voor de bedrijven. ,,Met relatief weinig geld kunnen deze ondernemers hun economische en financiële doelen halen.” De bewindsman bedankt Qredits Aruba die de landbouwers begeleidt en vertrouwen in hen heeft.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.