Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,In de komende dagen zullen we evalueren of Aruba de grens met Venezuela heropend of de sluiting verlengd.”

arugrensPremier Evelyn Wever-Croes maakte dit donderdagavond vlak voor middernacht bekend, nadat ze had gesproken met directeur Rino Hermans van het Crisis Management Office (CMO).
,,We volgen de situatie in Venezuela op de voet en we maken ons zorgen om de ontwikkelingen.” In Venezuela zijn recent verkiezingen geweest, die zijn opgeëist door zittend president Maduro.
De grens tussen Aruba en Venezuela is al sinds 2019 gesloten. Het was de Venezolaanse regering die eenzijdig besloot om de grens te sluiten. Sindsdien zijn er veel diplomatieke gesprekken en proberen beide landen tot afspraken te komen om de grens te kunnen heropenen. Vorig jaar mei besloot Aruba om de zeegrens weer open te stellen. De luchtgrens is echter nog steeds gesloten.
De beslissing om de grens gesloten te houden, is steeds voor een aantal maanden van kracht. De laatste beslissing - dat de grens tot eind augustus gesloten blijft - werd drie maanden geleden genomen. Dat betekent dat de regering nu moet gaan evalueren of het verstandig is om de grens met Venezuela te heropenen of niet.
De premier merkt op dat Aruba in de afgelopen vijf jaar meer dan 11 miljoen florin heeft geïnvesteerd in de grens. Dit geld is afkomstig uit Nederland en was bedoeld om de Arubaanse grens te versterken. ,,We kunnen met trots zeggen dat onze grens krachtig is. We kunnen verzekeren dat er geen grote toestroom van personen Aruba zomaar kan binnenkomen, zoals in het verleden gebeurde.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.