Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba moet de komende vijftien jaar jaarlijks minimaal 17 miljoen florin investeren in wegenonderhoud. Dienst Openbare Werken (DOW) heeft hier onderzoek naar laten doen en presenteerde de bevindingen woensdag aan premier Evelyn Wever-Croes (MEP).

aruwegenIn de begroting van 2024 is op dit moment 17 miljoen florin beschikbaar om in wegen te investeren. Samen met de premier bekeek DOW welke wegen in aanmerking komen om de komende tijd te worden onderhouden en te worden geasfalteerd.
De werkzaamheden van DOW moeten worden ingepland. Bij het inplannen moet rekening worden gehouden met een aantal uitdagingen. Aruba beschikt slechts over één locatie waar asfalt wordt geproduceerd. Daarnaast zijn er verschillende zandwegen die in aanmerking komen voor asfalt, waar objecten in de weg staan. Objecten zoals lantaarnpalen, omheiningen van woningen of afwateringsbuizen. De premier maakte duidelijk dat DOW niet verantwoordelijk is voor al deze uitdagingen, maar wel moet controleren welke wegen wel en niet kunnen worden geasfalteerd.
Het bedrag van 17 miljoen florin dat in 2024 beschikbaar is, zal worden gebruikt voor wegen die in zeer slechte staat verkeren. DOW hanteert een systeem om de wegen een prioriteitscode te geven. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de staat van de weg, de kosten voor onderhoud van een zandweg en het aantal mensen dat van de weg gebruik zal maken.
,,Ons doel is om alle zandwegen te asfalteren en om alle verharde wegen te herstellen. Het is echter niet mogelijk om dit allemaal in één keer te doen. Aruba heeft op dit moment geld beschikbaar, maar we hebben ook te maken met beperkingen. Samen met DOW bekijken we waar de werkzaamheden als eerste beginnen”, aldus de premier.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.