Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Het toerisme is onze belangrijkste economische pilaar. Het is niet alleen de broodwinning van taxichauffeurs, maar van duizenden Arubanen. We laten het niet toe dat dit in gevaar wordt gebracht.”

F13 TaxiDe premier gaf dinsdagavond laat een persverklaring. Ze deed dit als een reactie op het tweede protest van boze taxichauffeurs. Dinsdag na het gesprek met onder andere Transport-minister Ursell Arends besloten taxichauffeurs om de toegang tot de luchthaven te versperren. Het gesprek was dinsdag op verzoek van Arends, nadat de taxichauffeurs maandag hadden geprotesteerd bij het Bestuurskantoor.

Bij het gesprek dat ze dinsdag met Transport-minister Ursell Arends (Raiz) hadden, zaten ook premier Evelyn Wever-Croes (MEP), minister Xiomara Maduro (MEP) van Financiën en Toerisme-minister Dangui Oduber (MEP). ,,We vinden het belangrijk om snel uit de impasse tussen de taxichauffeurs en minister Arends te komen.”

In de verklaring van dinsdagavond ging de premier in op het standpunt van de regering. ,,De taxichauffeurs hebben dinsdagavond besloten om het toerisme te raken door de toegangsweg naar de luchthaven te blokkeren. Dat gaat de regering te ver.” Volgens Wever-Croes verliep de vergadering eerder op de dag in een goede sfeer. ,,We hebben duidelijk gemaakt dat we een oplossing willen vinden door verder met elkaar te praten.”

De premier laat weten dat de zorgen van de taxichauffeurs in behandeling worden genomen. ,,We zoeken naar de beste manier om uit deze impasse te komen.” De oplossing is niet om het toerisme te raken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.