Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Olympisch sporter Philip Elhage is er zaterdag niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de finale. Zijn puntentotaal was goed voor de 33ste plaats. De beste 8 gingen naar de finale. Het Comité Olimpico Arubano (COA) heeft dat laten weten.

F17 Elhage 1De Curaçaose schutter Elhage die uitkomt voor Aruba, moest de openingsceremonie van de Olympische Spelen Parijs 2024 aan zich voorbij laten gaan, omdat zijn wedstrijdonderdeel de volgende dag al op de planning stond. De wedstrijden vonden plaats in Chateauroux, een stad op drie uur rijden van Parijs. De wedstrijden begonnen om 10:30 uur.

Elhage had geen goede start. In een later interview met COA legt hij uit dat hij om zich heen de andere schutters hoorde schieten, maar zelf niet de drive kon pakken. In de eerste ronde moest hij tien keer schieten en dat ging hem niet goed af. Dat zette hem op een achterstand. In de schietsport schiet een sporter 60 keer, daar staat een tijd voor van 1 uur en 15 minuten. Wie een achterstand opbouwt in het begin, voelt daarna de tijdsdruk.

In de tweede ronde ging het beter met Elhage. Hij oogde rustiger en haalde 7 van de 10 punten. Elhage schoot in totaal 554 punten en eindigde op de 33ste plek. De beste acht schutters gingen naar de finale, die zondag plaatsvond.

F17 Elhage 3Het COA is tevreden met de inzet van Elhage en bedankt hem voor zijn discipline, toewijding en zijn waardige manier waarop hij Aruba heeft vertegenwoordigd. Bij zijn wedstrijden was zijn gezin aanwezig. COA-voorzitter Wanda Broeksema, tweede secretaris-generaal Maarten Willems en chef de mission Kamilah Dammers zaten op de tribune om hem aan te moedigen.
,,Alles waar we voor hebben getraind, is gelukt. Ik had mezelf onder controle en haalde ook de tijdslimiet. Het ging alleen mis in het begin en dat heeft me genekt”, zegt Elhage na afloop.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.